Vrouwen raken vaker hun mobiel kwijt dan mannen

Vrouwen raken vaker hun mobiel kwijt dan mannen

09 feb

Vrouwen raken vaker hun mobiel kwijt dan mannen

Vooral in de Randstad worden telefoons kwijtgeraakt of gestolen

Delft –Telefooncheck.nu, Nederlands grootste database van verloren en gevonden mobieltjes, heeft haar registraties in kaart gebracht. Hier blijkt goed uit dat in de Randstad de meeste mobieltjes worden kwijtgeraakt of gestolen. Een ander opvallend detail: Vrouwen raken vaker hun telefoon kwijt dan mannen, bijna twee derde van de geregistreerden is vrouw.

Grote steden het meest

Uit analyse van de database van www.Telefooncheck.nu blijkt dat Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht voorop gaan bij verloren of gestolen telefoons. Overigens ook weer bij het terugvinden van mobieltjes. Hierbij valt ook op dat van alle registraties ongeveer twee derde door een vrouw is gedaan. De top 10 steden waar het vaakst mobieltjes kwijt worden geraakt of gestolen ziet er als volgt uit:

  1. Amsterdam
  2. Rotterdam
  3. Den Haag
  4. Utrecht
  5. Groningen
  6. Eindhoven
  7. Almere
  8. Tilburg
  9. Arnhem
  10. Nijmegen

In het weekend

Hiernaast komt uit het moment van registreren naar voren dat het kwijtraken of slachtoffer worden van diefstal een aangelegenheid is in het weekend. Op zondag en de maandag na het weekend vinden de meeste registraties plaats.

Registratie loont

Bijna elke dag vinden telefoons dankzij Telefooncheck hun weg terug naar de rechtmatige eigenaar. Het platform biedt iedereen die een mobiel kwijtraakt op zijn minst een kans op terugvinden.

Delen

Nieuwsbrief

Sign up for PXS by numbers

Social media

Twitter

Volg ons